Rosso on the Rocks
Ingredience
- 6 cl Cinzano Rosso
Ozdoba: plátek pomeranče a olivy
Sklenice: Rocks
Příprava
Přímo na led nalijte Cinzano Rosso. Ozdobte půlkou plátku pomeranče a olivami. Chcete-li vyrobit Cinzano Rosso se sodou, stačí přidat trošku sody.
Cinzano Bianco Ritual
Ingredience
- Cinzano Bianco
- Cukr krystal
Ozdoba: plátek citrónu
Příprava
1 Kraj sklenice potřete citronem a namočte do cukru.
2 Do sklenice nalijte chlazené Cinzano Bianco.
3 Ozdobte plátkem citronu.
Negroni
Ingredience
- 3 cl Cinzano Rosso
- 3 cl Campari
- 3 cl Gin
Ozdoba: plátek pomeranče
Sklenice: Rocks
Příprava
Ingredience nalijte do sklenice typu Rocks naplněné čerstvým ledem. Ozdobte plátkem pomeranče.
Beer Americano
Ingredience
- 4 cl Cinzano 1757 Rosso
- 4 cl Campari
- Pivo Moretti Grand Cru – protřepávejte 10 sekund
Ozdoba: Pomerančová kůra
Příprava
Koktejl připravte ve velké vinné sklenici typu Bordeaux. Smíchejte Campari a Cinzano 1757 Rosso a nahoru naneste pivní pěnu. Posypte kousky pomerančové kůry.
Negroni sbagliato
Ingredience
- 3 cl Cinzano Rosso
- 3 cl Campari
- Doplňte vínem Pinot Chardonnay
Ozdoba: plátek pomeranče
Sklenice: Rocks
Příprava
Ingredience nalijte do sklenice naplněné čerstvým ledem. Promíchejte a ozdobte půlkou plátku pomeranče.
Aperol Spritz
Ingredience
- Stejný díl šumivého vína Cinzano (Prosecco D.O.C. nebo Pro-Spritz) a Aperolu
- Trocha sody
Ozdoba: plátek pomeranče
Sklenice: vinná
Příprava
Do sklenice plné ledu nalijte Cinzano Prosecco D.O.C. nebo Pro-Spritz a přidejte stejný díl Aperolu. Přidejte trochu sody. Ozdobte plátkem pomeranče. V Itálii je Aperol Spritz jedním z nejpopulárnějších koktejlů. Lehký, bublinkový a osvěžující, typický společenský drink. Aperol Spritz je dnes kultovním nápojem i mimo Itálii, stal se celosvětovým fenoménem.
Americano
Ingredience
- 3 cl Cinzano 1757 Rosso
- 3 cl Campari
- Troška sody
Ozdoba: Plátek pomeranče a citronová kůra
Sklenice: Rocks
Příprava
Ingredience nalijte do sklenice naplněné čerstvým ledem a přidejte trochu sody. Promíchejte, doplňte plátkem pomeranče a citronovou kůrou.
Cinzano Bianco Ritual
Ingredience
- Cinzano Bianco
- Cukr krystal
Ozdoba: plátek citrónu
Příprava
1 Kraj sklenice potřete citronem a namočte do cukru.
2 Do sklenice nalijte chlazené Cinzano Bianco.
3 Ozdobte plátkem citronu.
Beer Americano
Ingredience
- 4 cl Cinzano 1757 Rosso
- 4 cl Campari
- Pivo Moretti Grand Cru – protřepávejte 10 sekund
Ozdoba: Pomerančová kůra
Příprava
Koktejl připravte ve velké vinné sklenici typu Bordeaux. Smíchejte Campari a Cinzano 1757 Rosso a nahoru naneste pivní pěnu. Posypte kousky pomerančové kůry.
Aperol Spritz
Ingredience
- Stejný díl šumivého vína Cinzano (Prosecco D.O.C. nebo Pro-Spritz) a Aperolu
- Trocha sody
Ozdoba: plátek pomeranče
Sklenice: vinná
Příprava
Do sklenice plné ledu nalijte Cinzano Prosecco D.O.C. nebo Pro-Spritz a přidejte stejný díl Aperolu. Přidejte trochu sody. Ozdobte plátkem pomeranče. V Itálii je Aperol Spritz jedním z nejpopulárnějších koktejlů. Lehký, bublinkový a osvěžující, typický společenský drink. Aperol Spritz je dnes kultovním nápojem i mimo Itálii, stal se celosvětovým fenoménem.